Šešelj: Upozoravali smo da će Haradinaj biti oslobođen

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da nije iznenađen odlukom francuskog suda da bivši lider OVK Ramuš Haradinaj bude oslobođen.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.04.2017.

13:44

Šešelj: Upozoravali smo da će Haradinaj biti oslobođen
Foto: Tanjug

Kako je saopšteno, Šešelj je dodao da su "srpski radikali od početka znali da je reč samo o jednoj igri, o poigravanju Srbijom s jedne strane, a sa druge strane o nastojanju da Haradinaj među kosovskim Albancima dobije što veću popularnost pred predstojeće izbore".

"To je bio smisao njegovog hapšenja. Nijednog trenutka nije postojala mogućnost da ga zaista isporuče", kazao je Šešelj.

On je ocenio da je ovo jedno od poslednjih upozorenja vlastima u Beogradu da treba da preispitaju svoju politiku učlanjivanja u Evropsku uniju jer Srbija tamo nema prijatelje niti iskrene saradnike.

"Treba reći Evropi da, ako hoće, možemo da sarađujemo na ravnopravnim osnovama, ali u Evropsku uniju ne treba da se učlanjujemo jer nemamo šta tamo da tražimo", kazao je lider SRS.

Apelacioni sud u Kolmaru ranije je odbio zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja.

Na odluku suda Srbija više nema prava žalbe.

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj izjavio je nakon oslobađajuće presude da je to "pobeda Albanaca" i da je on slobodan da se vrati kući.

Njegova advokatica Rejčel Lindon navela je da je sud nije doneo odluku o izručenju Haradinaja zato što on ne bi imao "fer i pravično suđenje u Srbiji", dok je albanski premijer Edi Rama izjavio da se Haradinaj "ponovo pojavljuje kao pobednik u Prištini".

Haradinaj je oslobođen na osnovu preinačene odluke po kojoj je trebalo da bude izručen Srbiji, saznaje Prva TV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: