Makron: Politika Le Penove promoviše mržnju i izolaciju

Kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj Emanuel Makron, optužio je svoju protivnicu Marin Le Pen da promoviše mržnju i izolaciju politikom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.04.2017.

08:13

Makron: Politika Le Penove promoviše mržnju i izolaciju
Foto: GettyImages

Makron je za nju rekao i da bi uništila ekonomiju.

"Gospođa Le Pen nudi projekat koji bi odveo do izolacije, zatvaranja granica, međusobne mržnje, ekonomske propasti i slabljenja radničke klase", rekao je Makron na sinoćnjim vestima televizije TF1.

Makron je takođe rekao da neće menjati svoj politički program kako bi pokušao da pridobije političare iz drugih stranaka, čiji su kandidati poraženi na izborima u nedelju, prenosi Rojters.

Le Penova je prethodno optužila Makrona da je "slab" u suočavanju sa islamskim terorizmom.

"Ja sam na terenu kako bi se susrela sa francuskim narodom i skrenula pažnju na važne teme, uključujući islamski terorizam, a najmanje što možemo da kažemo je da je gospodin Makron slab u pogledu tog pitanja", rekla je Le Penova novinarima, dan nakon prve runde izbora u kojoj su se ona i Makron kvalifikovali za drugi krug, prenosi Rojters.

Ona je istakla da Makron nema plan kako da zaštiti francuski narod od islamističkih opasnosti i da je drugi krug u kome će se 7. maja boriti protiv Makrona zapravo referendum o "nekontrolisanoj globalizaciji."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: