Tramp i Merkelova o "izazovu koji zahteva hitan odgovor"

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su o "bezbednosnom izazovu koji iziskuje hitan odgovor", a to je Severna Koreja.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

To je saopštila Bela kuća u čijem se saopštenju navodi da je su teme telefonskog razgovora dvoje lidera bile i Sirija i Jemen, kao i potreba mirnog rešavanja sukoba u Ukrajini, prenosi Rojters.

Inače, američki predsednik Donald Tramp ocenio je da su u UN potrebne "velike reforme" kritikujući postupanje svetske organizacije tokom kriza u Siriji i sa Severnom Korejom.

Tramp se danas u Beloj kući sastao sa ambasadorima zemalja članica Saveta bezbednosti UN.

Predsednik SAD je rekao da je odgovor UN na nedavni napad hemijskim oružjem u Siriji bio "razočaravajući" i da bi Savet bezbednosti UN trebalo da uvede nove sankcije Severnoj Koreji zbog njenih nuklearnih i balističkih proba jer je ta zemlja "istinska pretnja svetu, hteli mi da o tome govorimo ili ne".

Tramp je rekao da odavno smatra da UN "podbacuju", mada imaju "ogroman potencijal". "Jednostavno se ne vidi da UN rešavaju sukobe", ali "smatram da će to sada početi da se dešava", rekao je Tramp.

Svet

strana 1 od 482 idi na stranu