Tramp i Merkelova o "izazovu koji zahteva hitan odgovor"

Američki predsednik Donald Tramp i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su o "bezbednosnom izazovu koji iziskuje hitan odgovor", a to je Severna Koreja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2017.

20:43

Tramp i Merkelova o
Foto: Gettyimages

To je saopštila Bela kuća u čijem se saopštenju navodi da je su teme telefonskog razgovora dvoje lidera bile i Sirija i Jemen, kao i potreba mirnog rešavanja sukoba u Ukrajini, prenosi Rojters.

Inače, američki predsednik Donald Tramp ocenio je da su u UN potrebne "velike reforme" kritikujući postupanje svetske organizacije tokom kriza u Siriji i sa Severnom Korejom.

Tramp se danas u Beloj kući sastao sa ambasadorima zemalja članica Saveta bezbednosti UN.

Predsednik SAD je rekao da je odgovor UN na nedavni napad hemijskim oružjem u Siriji bio "razočaravajući" i da bi Savet bezbednosti UN trebalo da uvede nove sankcije Severnoj Koreji zbog njenih nuklearnih i balističkih proba jer je ta zemlja "istinska pretnja svetu, hteli mi da o tome govorimo ili ne".

Tramp je rekao da odavno smatra da UN "podbacuju", mada imaju "ogroman potencijal". "Jednostavno se ne vidi da UN rešavaju sukobe", ali "smatram da će to sada početi da se dešava", rekao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: