Ostavka zbog Le Penove? "Neću da se posvetim kretenima"

Predsednik Anzena, čiji su žitelji na francuskim predsedničkim izborima većinom podržali kandidatkinju ekstremne desnice Marin le Pen, kaže da razmatra ostavku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2017.

18:17

Ostavka zbog Le Penove?
Foto: GettyImages

Kako je rekao, ne želi život da posveti "kretenima".

Danijel Delomez planira da ponudi ostavku gradskim vlastima i o tome je razgovarao s članovima levo orijentisane političke grupe kojoj pripada.

"Moguće je da ću se povući, jer ne želim život da posvetim kretenima", rekao je Delomez kasno sinoć,, uz ocenu da je ishod glasanja "katastrofalan".

U opštini Anzen je 38 odsto glasača glasalo za Le Penovu, 19 odsto za kandata levice Žan-Lika Melanšona i 17 odsto za centristu Emanuela Makrona, koji je sa kandidatkinjom Nacionalnog fronta ušao u drugi krug predsedničkih izbora.

Delomez je kritikovan na društvenim mrežama zato što je glasače nazvao "kretenima", te se on izvinio, ali je dodao da nije promenio mišljenje o sugrađanima.

Rekao je da je on u prvom krugu glasao za Melanšona, a da će u drugom krugu, 7. maja, bez oklevanja podržati Makrona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: