Neredi u Parizu, sukobi sa policijom zbog rezultata FOTO

Francuska policija upotrebila je suzavce na demonstrane koji su se okupili na Trgu Bastilje u Parizu nakon objavljivanja prvih rezultata predsedničkih izbora.

Izvor: B92

Nedelja, 23.04.2017.

21:10

Neredi u Parizu, sukobi sa policijom zbog rezultata FOTO
screenshot

AFP prenosi da su neki među levičarskim demonstrantima bacali flaše i petarde na policajce, a policija je saopštila da su tri osobe uhapšene.

BBC navodi da je jedna žena na protestnom skupu povređena i da su pozvani i vatrogasci.

Nekoliko stotina mladih okupilo se na istorijskom mestu na kojem je 1789. počela Francuska revolucija, a vođa protesta je preko razglasa pozvao na skup "protiv Marin i protiv Makrona".

Ovde smo u znak protesta protiv imitacije izbora", rekao je jedan demonstrant francuskoj agenciji.

Snage za sprečavanje nereda su opkolile taj deo grada, prenosi AP, precizirajući da je reč o okupljenim mladim ljudima, među kojima ima anarhista i "antifašista".

Demonstranti su se najpre mirno okupili, ali je među njima došlo do komešanja nakon što su objavljeni prvi nezvanični rezultati današnjeg glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora, prenose francuski mediji, uz napomenu da je reč o "antifašistički nastrojenim aktivistima".

Došlo je do sukoba između policije i demonstranata, a na licu mesta su specijalne mobilne policijske snage koje pokušavaju da spreče šire nerede, preneo je ranije večeras francuski "Figaro".

Još jedan "antifašistički protestni skup" održan je večeras i u zapadnom francuskom gradu Nantu, dodaje AFP.

U drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj ulaze nezavisni centristički kandidat Emanuel Makron i kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: