"Turska invazija, snage SAD, teroristi - sve je to isto"

Sirijski predsednika Bašar al Asad izjavio je u intervju za Sputnjik da ne vidi razliku između akcija terorista i invazije Turske i SAD.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

„Kada govorite o turskoj invaziji, kada opet govorite o američkim snagama, i to je invazija, i kada govorimo o prisustvu terorista u Siriji, to je sve jedno te isto. Među njima nema razlike“, izjavio je sirijski predsednik.

Asad je naglasio da nakon što sirijska vojska razbije teroriste, američki i turski vojnici treba da „se kupe iz Sirije, ili će biti isterani“.

Predsednik je siguran da će Vašington uraditi sve što je moguće za obaranje sirijskih vlasti, kako bi se uspostavio marionetski režim u zemlji.

„Oni će uraditi sve da cilj opravdaju sredstvima: tu nema ni vrednosti, ni morala. Može se desiti bilo šta“, izjavio je Asad.

Prema rečima sirijskog predsednika, ID, Nusra front, Turska, SAD, Britanija, Francuska i Saudijska Arabija u Siriji deluju kao jedno.

„Imaju jednu vojsku posrednika koju predstavljaju različite grupe“, istakao je Bašar al Asad.

Svet

Sirijska vojska ulazi u Afrin

Damask -- Snage sirijskih Kurda i vlada u Damasku postigli su sporazum o ulasku sirijske vojske u enklavu Afrin, kako bi pomogli u odbrani protiv turskih napada.

Svet nedelja 18.02. 21:41 Komentara: 4
strana 1 od 13248 idi na stranu