SAD: Uhapšen nastavnik koji je kidnapovao učenicu

U američkoj državi Tenesi uhapšen je nastavnik optužen za kidnapovanje 15-godišnje učenice, koja je posle jednomesečne potrage pronađena na severu Kalifornije.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

13:44

SAD: Uhapšen nastavnik koji je kidnapovao učenicu
Foto: GettyImages

Nastavnik Ted Kamins (50) je pre više od mesec dana nestao s tinejdžerkom Elizabetom Tomas.

Uhapšen je u zabačenoj oblasti na granici s Oregonom posle anonimnog poziva policiji.

Američki mediji su objavili da su nastavnik i učenica boravili u komuni poznatoj pod imenom "Ranč Crni medved", koja je opisana u dokumentarcu "Komuna" iz 2005. godine.

Komunu je, prema njihovom sajtu, 1968. godine osnovala "grupa ljudi koja je želela da se vrati zemlji, napusti grad i započne novi zajednički život u planinama", preneo je AFP.

Kamins je zajedno sa Tomasovom nestao 13. marta, zbog čega su vlasti aktivirale "Amber alert" u potrazi za tinejdžerkom u Tenesiju i Alabami.

Kako se navodi, Kamins je bio nastavnik u srednjoj školi Elizabete Tomas u Tenesiju, ali je dobio otkaz zbog "nepriličnog ponašanja" sa učenicom prve godine. Drugi učenik je, naime, tvrdio da ih je video kako se ljube.

Kaminsov nestanak prijavila je njegova supruga Džil, sa kojom je u braku 31 godinu i koja je podnela zahtev za razvod.

Džil je za ABC rekla da je poznavala Tomasovu i da je mislila da joj je njen muž mentor. Rekla je i da su je vodili u crkvu.

Ted i Džil Kamins imaju dve odrasle ćerke.

Kamins je suočen sa optužnicom za otmicu i seksualni kontakt sa maloletnicom. Tereti se i zbog toga što je maloletno lice preveo preko granice radi seksualnog čina.

Ukoliko bude osuđen, preti mu najmanje 10 godina robije, naveo je AP.

Vlasti nisu želele da odgovore na pitanje da li je devojčica dobrovoljno krenula sa Kaminsom, navodeći da to nije važno.

"Na kraju krajeva, ona ima 15 godina, ona je mlada devojka koja je sa odraslim čovekom od 50 godina. On mora da odgovara za otmicu ove devojčice", rekao je direktor istražnog odeljenja Tenesija Mark Gvin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: