Nije terorizam, napao autobus Borusije zbog opklade

Berlin -- Sergej V. (28), osumnjičen za napad eksplozivom na autobus Borusije Dortmund, imao je isključivo finansijski motiv za svoj čin, kažu nemački tužioci.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Kako je otkriveno, Rus sa nemačkim državljanstvom je pozajmio petocifrenu sumu novca koju je uložio u opkladu da će pasti cena deonica popularnog fudbalskog kluba.

Prema podacima s berze, opkladu je dobio, jer je neposredno nakon eksplozije vrednost deonica pala za oko pet odsto i još se nije oporavila. On će najverovatnije dobiti i zatvorsku kaznu.

Iako je ranije objavljeno da je Sergej V. trgovac na berzi i da je želeo da profitira direktno trgujući na berzi posle uticaja na cenu deonica, agencija AP prenosi da je motiv u stvari bila opklada.

Istražitelji su na mestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

U napadu 11. aprila povređeni su jedan igrač i jedan policajac.

On je uhapšen u blizini Tibingena, grada na jugozapadu Nemačke, a krajem prošle nedelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva.

Svet

strana 1 od 12990 idi na stranu