"Niš u velikoj Albaniji? Pozivaju na treći balkanski rat"

Bujanovac -- Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da Jonuz Musliju izjavama poziva na treći balkanski rat.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Osim toga, Vulin je naveo i da predsednik Nacionalnog saveta poziva na rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vulin je u Bujanovcu rekao da Musliju tom izjavom poziva na rat i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

"Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovo treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara", kaže Vulin.

"Ovo nije neka politička izjava, niti lični stav, već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije", izjavio je Vulin novinarima.

On je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu zato što pokušava da izazove balkanski rat.

"Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru. Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju", naglasio je Vulin.

Vulin je kazao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da ne želi da ratuje.

"Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečjih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu“, rekao je Vulin.

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasne da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

U poslednja tri dana, najpre premijer Albanije Edi Rama, pa kosovski predsednik Hašim Tači, a potom i šef Nacionalnog veća Albanaca Jonuz Musliju, govorili su o "ujedinjavanju Albanije i Kosova", dok je Musliju i "pojasnio" da "velika Albanija obuhvata i Niš", te da to nije cilj.

Politika

strana 1 od 8293 idi na stranu