"Mnogo nepravilnosti, prihvataju listiće i bez pečata"

Glavna turska opoziciona stranka Republikanska narodna partija zahteva ponovno brojanje do 60 odsto glasova u referendumu.

Izvor: B92

Nedelja, 16.04.2017.

20:01

Getty Images

Pozitivan ishod bi mogao da proširi ovlašćenja predsednikaTurske Redžepa Tajipa Erdogana, saopštio je zamenik predsedavajućeg stranke Erdal Aksunger.

AP javlja da je glavna opoziciona stranka traži ponovno brojanje 37 odsto glasova.

Aksunger je rekao da ima mnogo nepravilnosti "kao pomoć vladi".

"Mnogo ilegalnih činova se sprovodi kao pomoć vladi sada, ali "ne" će pobediti na kraju", rekao je Aksunger novinarima u štabu svoje stranke, misleći na odluku izborne komisije da prihvata i listiće bez pečata.

Izborna komisija je na svom sajtu nekoliko sati pre zatvaranja birališta saopštila da će prihvatati i listiće bez zvaničnih pečata, osim ukoliko može da se dokaže da su lažni, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: