Draškovićevi tvitovi otvorili front u savezu SNS i SPO

Predsednik SPO Vuk Drašković se našao najpre na udaru medija bliskih vlasti, a potom mu je i iz SNS poručeno da odluči da li će i dalje s njima ili neće.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Sreda, 12.04.2017.

12:52

Draškovićevi tvitovi otvorili front u savezu SNS i SPO
Tanjug

Nekadašnji ministar spoljnih poslova je u dugogodišnjem koalicionom aranžmanu sa najvećom srpskom političkom organizacijom, ali je nastavak saradnje doveden u pitanje pošto je Drašković na neki način podržao proteste koji se održavaju u Beogradu.

Konfuziju i potrese u savezu SNS i SPO izazvala je serija Draškovićevih objava na nalogu "Tvitera", koji su protumačeni kao podrška protestima i kritika vlade, podsećaju "Večernje novosti".

Iz SNS je, preko potpredsednika Miloša Vučevića, poručeno da se očekuje jasan stav SPO i Draškovića o tome da li su i dalje u koaliciji sa SNS ili se pridružuju opoziciji.

Aleksandar Čotrić, poslanik na listi naprednjaka i zamenik predsednika SPO, kaže nam da su Drašković i stranka potpisali podršku Vučiću na predsedničkim izborima i da, "kao časni i pošteni ljudi pri njoj i ostaju".

Pojašnjavajući Draškovićev tvit u kom je naveo da sada postoje novi demonstranti, a stari inkvizitori, istakao je da u tom kontekstu šef SPO nije mislio na Aleksandra Vučića, već na ljude u tajnim službama.

Podsetimo, uoči predsedničkih izbora Drašković je pružio otvorenu podršku Vučiću i rekao da "ima razloge za to".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: