Draškovićevi tvitovi otvorili front u savezu SNS i SPO

Predsednik SPO Vuk Drašković se našao najpre na udaru medija bliskih vlasti, a potom mu je i iz SNS poručeno da odluči da li će i dalje s njima ili neće.

Izvor: B92, Večernje novosti
Podeli
Tanjug
Tanjug

Nekadašnji ministar spoljnih poslova je u dugogodišnjem koalicionom aranžmanu sa najvećom srpskom političkom organizacijom, ali je nastavak saradnje doveden u pitanje pošto je Drašković na neki način podržao proteste koji se održavaju u Beogradu.

Konfuziju i potrese u savezu SNS i SPO izazvala je serija Draškovićevih objava na nalogu "Tvitera", koji su protumačeni kao podrška protestima i kritika vlade, podsećaju "Večernje novosti".

Iz SNS je, preko potpredsednika Miloša Vučevića, poručeno da se očekuje jasan stav SPO i Draškovića o tome da li su i dalje u koaliciji sa SNS ili se pridružuju opoziciji.

Aleksandar Čotrić, poslanik na listi naprednjaka i zamenik predsednika SPO, kaže nam da su Drašković i stranka potpisali podršku Vučiću na predsedničkim izborima i da, "kao časni i pošteni ljudi pri njoj i ostaju".

Pojašnjavajući Draškovićev tvit u kom je naveo da sada postoje novi demonstranti, a stari inkvizitori, istakao je da u tom kontekstu šef SPO nije mislio na Aleksandra Vučića, već na ljude u tajnim službama.

Podsetimo, uoči predsedničkih izbora Drašković je pružio otvorenu podršku Vučiću i rekao da "ima razloge za to".

strana 1 od 273 idi na stranu