Novosti: Vučić seli Predsedništvo u Palatu Srbije

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić preseliće Predsedništvo u Palatu "Srbija", pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2017.

11:56

Novosti: Vučić seli Predsedništvo u Palatu Srbije
Foto: Tanjug

Kako navode, još pre izbora Vučić je najavio da će, ukoliko pobedi, njegova kancelarija biti u Palati Srbije, a ne na Andrićevom vencu u centru Beograda.

Kako pišu "Novosti", za posao preseljenja kabineta šefa države zadužena je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa.

Na pitanje koje bi to prostorije u bivšoj zgradi SIV-a bile pogodne za kancelarije predsednika države i koliko je vremena potrebno da se one osposobe, ova uprava nije imala odgovor.

U dopisu direktora Dejana Jonića navodi se da Uprava ne raspolaže zahtevom za postupanje u vezi sa preseljenjem ili načinom korišćenja prostorija u Palati Srbija.

Obim poslova i rokovi, kako piše, biće poznati kad zahtev stigne.

"Predsednik države, inače, koristi prostorije u centralnom delu Palate za protokolarne i druge aktivnosti", stoji u dopisu Jonića.

Govoreći o ideji da mu kabinet bude na Novom Beogradu, Vučić je podsetio da postoji predlog da se zdanje na Andrićevom vencu pretvori u neki muzej.

Ovo zdanje je i bilo Muzej kneza Pavla od 1935. do 1944, a kasnije i Muzej umetnosti. U njega su se 1953. uselili republički organi - Izvršno veće, Skupština, a zatim i Predsedništvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: