Na osam biračkih mesta ponovo glasa 9.851 birač

Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da se glasanje za predsednika Srbije ponovi u utorak, 11. aprila, na osam biračkih mesta.

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2017.

20:20

Na osam biračkih mesta ponovo glasa 9.851 birač
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Na tim mestima pravo glasa ima 9.851 birač.

Odlukom RIK-a, glasanje će biti ponovljeno na po jednom biračkom mestu u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i beogradskoj opštini Zvezdara. Komisija je donela odluku o određivanju oblika, izgleda, boje i sadržine glasačkog i kontrolnog listića za ponovljeno glasanje 11. aprila.

Glasački listići će se štampati na hartiji led sive boje dok će kontrolni listić za proveru ispravnosti glasačke kutije biti štampan na hartiji rezedo boje.

Listići će biti štampani s jednom, dve, tri ili četiri jezičke varijante u dva formata, A4 i A3.

RIK je utvrdio da će ukupno biti štampano 9.900 glasačkih listića, od kojih 49 služi za rezervu, što predstavlja 0,5 odsto od konačnog broja birača na biračkim mestima na kojima će glasanje biti ponovljeno.

Redosled kandidata na listiću za ponovljeno glasanje biće isti kao i na izborima održanim 2. aprila.

Biračka mesta na kojima će glasanje biti ponovljeno u utorak, 11. aprila, biće otvorena od 7.00 do 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: