Obradović: Najnepoštenija kampanja u istoriji

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da su predsednički izbori protekli uz najnepošteniju kampanju u istoriji.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2017.

23:22

Obradović: Najnepoštenija kampanja u istoriji

On je rekao i da je jedino pravo rešenje da se izbori ponište i organizuju novi, koji će biti održani na demokratski način.

U prvom obraćanju nakon objavljivanja preliminarnih rezultata, Obradović je rekao da je poslednja izborna kampanja obilovala kontinuiranom krađom.

Obradović je rekao da je samo uputstvo o načinu glasanja na Kosovu i Metohiji, za koje je ocenio da je neustavno i nezakonito, dovoljan razlog da se izbori ponište i organizuju novi.

"Za Srbiju je jedino i pravo rešenje da se izbori ponište i organizuju novi, na istinski demokratski način", rekao je Obradović i dodao da ima mnogo razloga za to.

Lider Dveri je rekao da je kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić bio apsolutno dominantan u medijima, da nije bilo sučeljavanja mišljenja predsedničkih kandidata i da se i REM sopstvenom odlukom isključio iz izbornog procesa, nakon čega niko nije pratio regularnost izbora.

On je protestovao zbog toga što su izborne rezultate proglašavali Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) i agencija Ipsos.

"Rezultate proglašava nevladina organizacija CeSID, koja je direktno na finansiranju Vlade, dok Ipsos radi istraživanja javnog mnjenja za Aleksandra Vučića i SNS. A jedini koji treba da se oglase - Republička izborna komisija, oglasila se minornim uzorkom. I na kraju rezultate proglašava Aleksandar Vučić. To je najbolja slika besmisla državnih institucija", rekao je Obradović.

On je rekao da Dveri, na osnovu uzorka od 60 odsto biračkog materijala, tvrde da je Saša Janković zauzeo drugo mesto sa 18,3 odsto glasova, Luka Maksimović 9,97 odsto, Vuk Jeremić 5,82, Vojislav Šešelj 4,49 odsto i Boško Obradović 2,38 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: