Jeremić: Hvala, Srbijo - napravili smo prvi korak

Beograd -- Predsednički kandidat Vuk Jeremić zahvalio je građanima Srbije na podršci i ocenio da je na izborima napravljen prvi korak u ostvarivanju slobode.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

"Hvala, Srbijo! Napravili smo prvi korak u osvajanju slobode i stvaranju uspešne Srbije", naveo je Jeremić na svom Fejsbuk (Facebook) nalogu.

On je ocenio da su stotine hiljada građana Srbije glasale za program.

"Hiljade građana i građanki naše države ujedinjeni su u želji da živimo dostojanstveno u sigurnoj i uređenoj državi, u kojoj radnici rade, sudije sude, lekari leče, a političari služe narodu", naveo je Jeremić.

On je dodao da je njega kandidovao narod, a ne političke partije, kao što je to, prema njegovim rečima, slučaj sa ostalim kandidatima.

"Kandidovao me je narod, a ne političke partije, kao sve ostale kandidate, da bih predvodio borbu za pristojne poslove koje ćemo dobijati na osnovu znanja i vrednosti, a ne na osnovu članske karte vladajuće stranke", naveo je Jeremić i poruku završio rečima "Srbija zna – moramo bolje".

Jeremić je tokom prvog obraćanja nakon izbora da Srbija izjavio da nije demokratska zemlja i da nema demokratsko društvo.

Kako kaže, izbore su obeležile "brojne neregularnosti" o kojima su oni "govorili tokom dana i nakon zatvaranja biračkih mesta".

"Mogu da kažem Srbija danas definitivno nije demokratska zemlja, mi ne živimo u demokratskom društvu, nemamo demokratsku vlast, a mislim da ćemo uskoro dobiti i predsednika koji će na dužnost stupiti pravno-formalno na legalan način, ali imajući u vidu sve što je iza nas ne i na legitiman način", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je "rano govoriti o preciznim brojkama", ali da je on osvojio između 200.000 i 250.000 glasova.

"Hvala svima koji su glasali za mene uprkos pritiscima, blaćenju mene i moje porodice, kao i ideja koje sam zastupao. Hvala svima koji su se odvažili da za mene glasaju, na tome sam im neizmerno zahvalan", kaže Jeremić.

On je rekao i da će biti vremena za razgovore o "detaljima izbornog dana i svim neregularnostima".

Jeremić se takođe zahvalio svojoj porodici, kao i volonterima koji su učestvovali u njegovoj kampanji.

Politika

strana 1 od 273 idi na stranu