"Izlaznost teško iznad 55%, ne znamo ko je ostao kod kuće"

Imajući u vidu dosadašnji trend teško je očekivati da će izlaznost na predsedničkim izborima biti veća od 55 odsto, smatraju u CeSID-u.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2017.

19:44

Foto: Tanjug

Kako je programski direktor Bojan Klačar rekao za B92 u 20 časova i dalje važi "enigma", odnosno nemoguće je znati ko su ljudi koji su ostali kod kuće.

"Reklo bi se da građani nisu izašli u broju koji je najavljivan u anketama. Prema poslednjim podacima, najrevnosniji su bili u Beogradu, zatim u Vojvodini, pa u centralnoj Srbiji", kaže Klačar.

Prema podacima CeSID-a u Srbiji je do 17 sati glasalo 40,09 posto birača. Đorđe Vuković je za N1 rekao da kada se pogleda izlaznost u poslednja četiri izborna ciklusa, ovog puta je ona nešto niža.

“Imajući u vidu ovo što sad dobijamo, teško je da bude značajno iznad 55 odsto, sva je prilika da će biti oko 53 odsto. Naravno, uvek su moguća iznenađenja, nekada se dešavalo da u poslednjem satu izađe 12-13 odsto birača, a nekada samo pet odsto”, objasnio je Vuković.

Vuković je najavio i da će CeSID večeras objavljivati rezultate uživo, kako stižu sa obrađenih biračkih mesta, ali da će projekciju finalnog rezultata saopštiti na posebnoj konferenciji za novinare, tek kada budu imali dovoljno podataka da bi se takav presek napravio.

Pratite izbornu noć uz B92.net i TV B92 gde ćemo prve podatke o rezultatima dobiti uskoro. Važno je naglasiti da su to podaci koji stižu u realnom vremenu i ne predstavljaju projekcije.

Tokom večeri ćemo vas obavestiti koji rezultati mogu da se posmatraju kao projekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: