Tramp: Flin ima pravo na imunitet, ovo je lov na veštice

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da njegov bivši savetnik za Nacionalnu bezbednost Majkl Flin ima pravo da traži imunitet u zamenu za davanje iskaza o Rusiji.

Izvor: Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Majk Flin treba da traži imunitet utoliko što je ovo lov na veštice istorijskih razmera (izgovor za veliki izborni poraz) koji sprovode mediji i demokrate!", naveo je Tramp jutros na Tviteru.

Bivši savetnik za Nacionalnu bezbednost SAD Majkl Flin razgovarao je s članovima odbora za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma i Senata Kongresa SAD o dobijanju imuniteta od "nepravednog gonjenja" u zamenu za svedočenje u istrazi kontakata Trampovog tima i Rusije tokom predsedničke kampanje, rekao je danas Flinov advokat.

Flinove veze s Rusijom istraživao je FBI, a sada to čine odbori Predstavničkog doma i Senata za obaveštajna pitanja koji ispituju da li je bilo mešanja Rusije u predsedničke izbore 2016. godine u SAD i veza Trampovih savetnika s Kremljem.

Flin je otpušten sa mesta Trampovog savetnika za Nacionalnu bezbednost kada je otkriveno da nije bio iskren s potpredsednikom Majkom Pensom o razgovoru koji je vodio s ruskim ambasadorom neposredno posle predsedničkih izbora.

strana 1 od 496 idi na stranu