Mekdonalds priznao: Hakovani podaci 100.000 ljudi

Veb stranica za zapošljavanje kanadskog ogranka Mekdonaldsa hakovana je i kompromitovani su podaci gotovo 100.000 podnosilaca molbi za zaposlenje.

Izvor: Beta
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Podaci koji su, kako se navodi, "nedavno" hakovani, pogađaju osobe koje su podnele zahtev za zapošljavanje u Mekdonaldsu Kanada od marta 2014. godine, navela je kompanija.

Podnosioci molbe trebalo je da daju ime, adresu stanovanja i elektronsku adresu, broj telefona, istoriju zapošljavanja i "druge uobičajene podatke" za molbu, navodi se u saopštenju Mekdonaldsa Kanada.

Kompanija podseća da se ipak najosetljiviji lični podaci kao što je broj socijalnog osiguranja, bankarski podaci ili podaci o zdravlju ne traže za molbu za posao, pa prema tome takvi podaci nisu ni ukradeni.

Portal za zapošljavanje kompanije je deaktiviran i biće blokiran dok ne bude završena istraga, navela je kompanija i dodala da je preduzela korake da se ovaj tip kršenja bezbednosti više ne dogodi.

Kompanija je navela da oni koji žele da traže posao mogu to urade direktno u restoranima dok se ne prevaziđe ova situacija.

strana 1 od 496 idi na stranu