Flin bi da "propeva", ali traži imunitet

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Majkl Flin razgovarao je s članovima odbora za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma i Senata Kongresa-parlamenta.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2017.

09:10

Flin bi da
Foto: Gettyimages

On je s njima razgovarao o dobijanju imuniteta od "nepravednog gonjenja" u zamenu za svedočenje u istrazi o kontaktima tima Donalda Trampa i Rusije tokom predsedničke kampanje, rekao je Flinov advokat.

"General Flin sigurno ima šta da ispriča, i to želi, ukoliko to okolnosti dozvole", rekao je advokat Robert Kelner.

On je kazao da nijedna "razumna osoba" koja ima pravni tim ne bi odgovorila na pitanja bez uverenja da neće biti gonjena, imajući u vidu politizovanu atmosferu "lova na veštice" i izjave nekih od poslanika da bi Flin trebalo da bude krivično gonjen.

Flinove veze s Rusijom istraživao je FBI, a sada to čine odbori Predstavničkog doma i Senata za obaveštajna pitanja koji istražuju da li je bilo mešanja Rusije u predsedničke izbore 2016. godine u SAD i veza Trampovih savetnika sa Kremljem.

FBI od jula sprovodi kontraobaveštajnu istragu mešanja Rusije u izbore i mogući dosluh ruskih zvaničnika s Trampovim saradnicima.

Advokat Kelner je objavio saopštenje pošto je "Vol strit džornal" (The Wall Street Journal) objavio da Flinovi pregovori sa odborima obuhvataju i pitanje njegovog imuniteta.

Advokat je rekao da su razgovori u toku i da ne želi da govori o detaljima, a portparol Odbora Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja Džek Lanager je izjavio da Flin nije nudio da svedoči u zamenu za imunitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: