"Ako je Dodik kao Putin, Ivanić nije kao Medvedev"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sigurno ne može podržati Mladena Ivanića kao kandidata za svog naslednika zbog svoje partije.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2017.

17:47

Tanjug

Kako navodi Sputnjik, naravno da će se tu pojaviti neki drugi protivkandidat Ivaniću, a Ivanić ne može pobediti Dodika ni u jednim direktnim izborima, kaže Igor Gajić, politički konsultant iz Banjaluke.

Sudeći po najavama regionalnih medija, posle izbora u Bosni i Hercegovini iduće godine, u Republici Srpskoj moglo bi doći do “velike koalicije“, a dve glavne političke figure entiteta Milorad Dodik, predsednik RS i Mladen Ivanić, član Predsedništva BiH mogli bi “rotirati funkcije“, kao što su svojevremeno Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev u Rusiji.

Sputnjik dodaje da je ta priča, na koju su se “upecali“ i neki ozbiljni mediji u regionu, najobičniji spin “grupe koja sarađuje sa Bakirom Izetbegovićem“, rečeno je Sputnjiku u Dodikovom Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Politički konsultant iz Banjaluke Igor Gajić kaže za Sputnjik da priča o “rotaciji funkcija“ Dodika i Ivanića trenutno ne odgovara nikome, ali misli da to spinovanje ide iz PDP-a, čiji je Ivanić počasni predsednik.

“Ivanić ima ambiciju da bude predsednik Republike Srpske posle idućih izbora a Dodik, trenutno, nema zakonsku mogućnost da bude kandidat za predsednika. Tako da spinovanje ide sa strane PDP-a da bi Dodik mogao biti kandidat za člana Predsedništva BiH i verovatno bi ubedljivo pobedio, a Ivanić u tom slučaju ne bi imao ozbiljnog protivkandidata, pošto se kroz pokušaj revizije tužbe za genocid protiv Srbije isprofilisao kao veliki Srbin i jedan od spasitelja RS“, kaže Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: