Učenici iz Grocke pod video-nadzorom policije

Beograd -- Šest osnovnih i jedna srednja škola opštine Grocka od petka je povezano video-nadzorom s Policijskom stanicom u Grockoj i Policijskim odeljenjem u Kaluđerici.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tim povodom direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je bezbednost dece i učenika jedan od prioriteta ne samo u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, već i drugih državnih institucija, te da je od danas 6.500 đaka na ovom području bezbednije, a njihovi roditelji su spokojniji.

"Možemo se pohvaliti činjenicom da je na teritoriji Srbije od danas povećan broj škola koje su video-nadzorom povezane sa policijskim stanicama“, rekao je direktor policije, nakon obilaska policijske stanice u Grockoj i osnovne škole "lija Garašanin", sa saradnicima i predsednikom opštine Grocka Dragoljubom Simonovićem.

Rebić se zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći u uspostavljanju sistema video-nadzora, kao i na sredstvima uloženim u sređivanje prilaza Policijskoj stanici.

"Uvođenje sistema video-nadzora predstavlja dobar primer saradnje lokalne samouprave i policije na unapređenju bezbednosti učenika i nastavnog osoblja i pruža efikasnije reagovanje policije na slučajeve ugrožavanja bezbednosti u školama“, istakao je direktor policije.

Podsetivši da MUP u saradnji sa drugim institucijama i organizacijama civilnog društva, sprovodi preventivne projekte, programe i akcije usmerene na bezbednost dece i učenika, Rebić je kao značajne aktivnosti izdvojio programe „Školski policajac“ i „Škola bez droge i nasilja“.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je saradnju sa policijskom stanicom ocenio kao izuzetnu, istakao je da je bezbednost dece od prioritetne važnosti.

strana 1 od 146 idi na stranu