Učenici iz Grocke pod video-nadzorom policije

Šest osnovnih i jedna srednja škola opštine Grocka od petka je povezano video-nadzorom s Policijskom stanicom u Grockoj i Policijskim odeljenjem u Kaluđerici.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.03.2017.

16:09

Učenici iz Grocke pod video-nadzorom policije
Foto: Thinkstock

Tim povodom direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je bezbednost dece i učenika jedan od prioriteta ne samo u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, već i drugih državnih institucija, te da je od danas 6.500 đaka na ovom području bezbednije, a njihovi roditelji su spokojniji.

"Možemo se pohvaliti činjenicom da je na teritoriji Srbije od danas povećan broj škola koje su video-nadzorom povezane sa policijskim stanicama“, rekao je direktor policije, nakon obilaska policijske stanice u Grockoj i osnovne škole "lija Garašanin", sa saradnicima i predsednikom opštine Grocka Dragoljubom Simonovićem.

Rebić se zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći u uspostavljanju sistema video-nadzora, kao i na sredstvima uloženim u sređivanje prilaza Policijskoj stanici.

"Uvođenje sistema video-nadzora predstavlja dobar primer saradnje lokalne samouprave i policije na unapređenju bezbednosti učenika i nastavnog osoblja i pruža efikasnije reagovanje policije na slučajeve ugrožavanja bezbednosti u školama“, istakao je direktor policije.

Podsetivši da MUP u saradnji sa drugim institucijama i organizacijama civilnog društva, sprovodi preventivne projekte, programe i akcije usmerene na bezbednost dece i učenika, Rebić je kao značajne aktivnosti izdvojio programe „Školski policajac“ i „Škola bez droge i nasilja“.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je saradnju sa policijskom stanicom ocenio kao izuzetnu, istakao je da je bezbednost dece od prioritetne važnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: