OEBS prikuplja glasove sa KiM i nosi u Rašku i Vranje

Misija OEBS-a na Kosovu saopštila je da će u nedelju, na dan izbora za predsednika Srbije, prikupljati glasova u četiri centra.

Izvor: Beta
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Oni će biti povezani sa ograncima širom Kosova na kojima će biti prisutno osoblje OEBS-a a posle završetka procesa transportovaće prikupljene glasove u Rašku i Vranje i predati ih Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) radi sprovođenja daljih procedura.

Misija je u skladu sa geografskim elementima, napravila raspored tih centara i ogranaka, što omogućava dovoljnu pokrivenost oblasti u kojima se nalaze birači sa pravom glasa, navedeno je u saopštenju.

Misija OEBS-a na Kosovu saopštila je da će izbori za predsednika Srbije biti sprovedeni na teritoriji Kosova u skladu s dogovorom vlada Srbije i Kosova, po istim modelima kao i prethodnih godina.

"OEBS je primio zahtev iz Beograda i odobrenje od Vlade Kosova za sprovođenje ove operacije. OEBS će biti staratelj ovog procesa na Kosovu, uključujući čuvanje osetljivog materijala i integriteta procesa. Procedura ostaje ista kao i prethodnih godina", navodi se u saopštenju.

Osoblje OEBS-a je na terenu obavestilo nadležne i birače o lokacijama koje će se koristiti tokom izbora, navodi se na sajtu te misije.

Posle završetka procesa, OEBS će transportovati prikupljene glasove u Rašku i Vranje i predaće ih Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) radi sprovođenja daljih procedura.

U nedelju će i na Kosovu biti održani izbori za predsednika Srbije gde će se glasati na 90 biračkih mesta.

strana 1 od 274 idi na stranu