Pismo koje menja Evropu: Ne radimo ovo da vam naškodimo

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku povodom pokretanja Bregzita da on ne znači odricanje od vrednosti.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

14:02

Pismo koje menja Evropu: Ne radimo ovo da vam naškodimo
Foto: Screenshot / Twitter

"Narod Velike Britanije je izglasao da napusti EU. Kao što sam već rekla, odluka nije odbijanje vrednosti, koje i mi delimo, kao Evropljani", navela je Mejova.

Kako je istakla, Bregzit nije namera da se naškodi Evropskoj uniji ili zemljama članicama, "već suprotno, Britanija želi da EU uspe i napreduje".

"Referendum je bio glas za to da ponovo utvrdimo naše nacionalno samoopredeljenje. Napuštamo Evropsku uniju, ali ne napuštamo Evropu i želimo da ostanemo posvećeni svojim partnerima, svojim prijateljima širom kontinenta", navodi Tereza Mej.

U nastavku pisma ona se bavi tehničkim pitanjima i obaveštava Evropski savet da pokreće Član 50 o nameri da se izađe iz Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: