Vip mobile i 'Bitka za znanje' za savremeno obrazovanje

Beograd -- Kompanija Vip mobile uključila se u projekat "Bitka za znanje" donacijom od 30.000 evra, što je najveća donacija jedne kompanije u ovom projektu.

Izvor: B92
Podeli

Iznos je predsedniku Upravnog odbora Fonda B92 Veranu Matiću uručio finansijski direktor kompanije Vip mobile Milan Zaletel.

U akciji "KODigranje“ predviđeno je da sve osnovne škole u Srbiji dobiju po pet M-bot robota, uz pomoć kojih će osnovci od petog do osmog razreda imati priliku da nauče osnove programiranja, elektronike i robotike.

Roboti su jednostavni za sastavljanje, a pružaju dosta mogućnosti da deca dobiju znanja iz STEM oblasti (prirodne i matematičke nauke, tehnologija i inženjerstvo).

Do sada, za učešće u programu prijavile su se 344 škole, a donacijom kompanije Vip mobile obezbediće se 150 robota za 30 školskih ustanova, glavne nagrade za pobedničke timove finala lige "KODigranja", kao i brojne aktivnosti razvoja informatičke pismenosti osnovaca.

"Bitku za znanje smo prepoznali kao jedinstvenu inicijativu koja značajno doprinosi razvoju obrazovanja u Srbiji, jer omogućava deci da se kroz igru upoznaju sa jednom od najperspektivnijih profesija budućnosti. Vip ove godine obeležava 10 godina poslovanja u Srbiji, tokom kojih smo se trudili da opravdamo status inovatora na tržištu, a ova inicijativa upravo predstavlja savremeni pristup obrazovanju i ističe važnost digitalnog opismenjavanja najmlađih“, izjavio je Milan Zaletel, povodom uručenja donacije.

"Neke kompanije odmah su prepoznale važnost ove akcije, a svakako jedna od njih, koja je do sada dala najveću donaciju, jeste Vip mobile u kome smo danas. Neizmerno se zahvaljujemo zaposlenima u Vipu i nadamo se da će njihov primer podstaći i druge društveno odgovorne kompanije da se uključe u Bitku za znanje, kako bismo što pre uspeli da obezbedimo ove savremene nastavne alate za sve škole u Srbiji“, poručio je Veran Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu