Suđenje za zločine kod Srebrenice odloženo za april

Suđenje osmorici članova Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, optuženih za zločine nad civilima u selu Kravice kod Srebrenice, odloženo je za 13. april.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

15:03

Suđenje za zločine kod Srebrenice odloženo za april

To je učinjeno pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zbog izostanka optuženog Dragomira Parovića.

Parovićev branilac je sudu priložio medisicnsku dokumentaciju hitne medicine iz Novog Sada, prema kojoj optuženi nije mogao da dođe na današnje suđenje.

Sud je nakon toga odložio suđenje, ali i naložio braniocu da mu u roku od tri dana dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju o Parovićevom zdravstvenom stanju.

U ovom procesu optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića

Svi optuženi su se ranije izjasnili da nisu krivi po optužbama, a detaljnu odbranu za sada je izneo samo Batinić dok su Nedeljković i Golijanin odbili da to učine.

Tužilaštvo za ratne zločine tereti okrivljene za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, a u ovom postupku planirano je saslušanje mnogobrojnih svedoka i eksperata kao i izvođenje drugih dokaza.

Optuženi se terete da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru "Kravice" 14. jula 1995. godine ubili 1.313 muslimana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: