Najs tražio milion evra za zahtev za reviziju presude?

Bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs navodno je tražio naknadu od milion evra za pripremu zahteva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

19:45

Najs tražio milion evra za zahtev za reviziju presude?
Foto: Gettyimages

To je preneo sarajevski portal Kliks, navodeći da je korespondecija između bivšeg agenta BiH pred MSP-om Sakiba Softića i tima Džefrija Najsa bila konstantna tokom 2016, ali da ta saradnja nije uspela.

Kao posebno zanimljivo se ističe da su Najs i Nevenka Nena Tromp u jednom od mejlova potvrdili da Softića priznaju i prihvataju kao službenog agenta BiH.

Ipak, kada su u pitanju novi dokazi, Najs nije ponudio konkretne predloge, već da se isleđivanjem dođe do dokumenata koje je 2005. godine zaštitila nekadašnja tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte, u dogovoru s Rasimom Ljajićem, koji je bio zadužen za saradnju s Haškim tribnalom.

Tvrdi se i da su Najs i njegov tim tražili da finansiranje bude direktno, a ne preko fondacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: