Šestorica maloletnika terorišu meštane, jedan "pao"

Novosadska policija uhapsila je maloletnog Begečanina M.C., uhvaćenog u teškoj krađi. On je pripadnik šestočlane grupe koja godinama teroriše meštane Begeča.

Izvor: 021.rs
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Sedamnaestogodišnjak je zatečen u provali u prodavnicu u Begeču, nakon čega je doveden na saslušanje nadležnom sudiji. Posle saslušanja, određen mu je pritvor, u trajanju do 30 dana, javlja 021.rs.

Kako je taj portal ranije pisao, policija od sredine marta pojačano patrolira ulicama Begeča i tako će biti i u narednih mesec dana, jer u ovom naselju nema kuće i lokala koji nisu opljačkani u poslednje tri godine, a stanje je sve gore.

Meštani Begeča ne prijavljuju svaku krađu i provalu, pa se i ne zna koliko ih je tačno bilo. To ne rade iz više razloga, a jedan od njih je i nepoverenje u organe reda, odnosno smatraju da oni neće uraditi svoj posao kako treba.

Kako je za 021.rs rekao predsednik Mesne zajednice "Begeč" Đuro Tojagić, uglavnom se radi o istim počiniocima, među kojim je i šest maloletnika.

Upravo zbog toga što se to iznova i iznova ponavlja i što su u pitanju uvek iste osobe, meštani su se nekoliko puta sastajali sa predstavnicima policije i tužilaštva.

"Nema kuće niti lokala u Begeču koji nisu opljačkani. Dok smo imali prvi sastanak sa policijom u vezi sa krađama, opljačkana je jedna radnja. Građani su ogorčeni jer se iz toga vidi koliko te maloletnike baš briga šta se o njima priča", kazao je Tojagić..

Naveo je primer lokalne prodavnice koja je među "stalnim metama". Prema njegovim rečima, vlasnica prodavnice je očajna, jer ne zna kako da izađe na kraj sa lopovima, a pazar i robu koju joj ukradu niko joj neće nadoknaditi. Uvek su u pitanju isti ljudi, sve se zna, a opet, oni se konstantno vraćaju i ponavljaju dela. Policija je od nje tražila da bude strpljiva.

Tojagić je tada dodao da će za mesec dana tražiti zvaničan izveštaj kako bi se videlo šta su policija i tužilaštvo konkretno uradili.

Hronika

strana 1 od 3975 idi na stranu