Berlin kritikuje Erdogana: Preterao si, nismo mi glupi

Berlin je oštro kritikovao turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.03.2017.

20:02

Berlin kritikuje Erdogana: Preterao si, nismo mi glupi
Foto: Gettyimages

Zvanični Berlin ocenjuje da je Erdogan predaleko otišao kada je nemačku kancelarku Angelu Merkel optužio za primenu "nacističke prakse".

"Mi smo tolerantni, ali nismo glupi. Zato sam turskom kolegi veoma jasno stavio do znanja da je ovim granica pređena", rekao je nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel listu "Pasauer noje prese", prenosi AFP.

Šef nemačke diplomatije je Erdoganove komentare upućene Nemačkoj na temu nacizma nazvao "šokantnim".

Predsednik Turske je ranije danas optužio Angelu Merkel da koristi "nacističke mere".

"Sada koristite nacističke mere...Protiv koga? Moje turske braće u Nemačkoj i braće ministara", rekao je Erdogan u obraćanju koje je prenosila turska televizija, preneo je Rojters.

Odnosi Nemačke i Turske u poslednje vreme nisu najbolji jer je Nemačka zabranila održavanje političkih skupova turskih ministara u toj zemlji, a povodom predstojećeg referenduma o ustavnim promenama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: