"Razrešiti tužioca zbog pretnji Rodoljubu Šabiću"

Kolicija za nadzor javnih finansija zahteva od Državnog veća tužilaca da razreši Natašu Krivokapić, javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2017.

12:02

screenshot

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao Dragan Dobrašinović, to se zahteva zbog pretnji upućenih Povereniku za informacje od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljubu Šabiću.

"Umesto da radi na procesuiranju odgovornih za najteža krivična dela, a pre svega javnih funkcionera ogrezlih u korupciju i organizovani kriminal, tužilac Nataša Krivokapić je našla za shodno da na zakonit akt Poverenika odgovori pretnjama. Državno veće tužilaca je dužno da, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, hitno pokrene postupak za razrešenje Nataše Krivokapić zbog učinjenog teškog disciplinskog prekršaja, odnosno zbog teškog narušavanja ugleda javnog tužilaštva i značajnog kršenja odredaba Etičkog kodeksa javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Republike Srbije", navodi se.

Dobrašinović dodaje da će u suprotnom, Državno veće tužilaca pokazati da se u potpunosti saglašava sa kršenjem zakona od strane tužioca i do sada nezapamćenim pretnjama rukovodiocu jedne nezavisne institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: