Vučić: S Putinom verovatno pre izbora, Srbiju ne dam

Beograd -- Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić rekao je da će se uskoro videti sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, najverovatnije pre izbora.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Tokom predstavljanja na Javnom servisu, Vučić je podsetio da se sa Putinom do sada video devet puta, više nego drugi zajedno, i da će se uskoro ponovi videti.

"Pokazali smo da smo na evropskom putu, a istovremeno smo jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji", podsetio je Vučić.

Vučić je rekao da se kandidovao jer je uvideo da drugi žele da Srbiju vrate u prošlost i naglasio da je ovo izbor između puta u budućnost i onih koji bi da Srbiju vrate u pljačkaške privatizacije, ekonomsko i svako drugo urušavanje.

On je istakao da je odlučio da se kandiduje jer su to tražili i poltički protivnici koji su za njega govorili da "je gotov" da je "grozan" i slično i pozivali ga da im izađe na crtu.

Ipak, mnogo važniji razlog je taj da spreči povratak Srbije u prošla vremena.

Odgovarajući na pitanje i tvrdnje da ne sme da izađe na duel Vučić je rekao da svako malo ima duele sa svima njima zajedno u parlamentu i da ih sve pobeđuje što građani vide.

"A to da se družim sa njima, da im pravim čapraz divane, to nije moja obaveza", poručio je Vučić.

Kako je rekao, bude li drugog kruga tada su im šanse veće ali boriće se i sigurno neće dozvoliti da se u Srbiji ostvare pretnje šamaranjem, vešanjem, pucanjem kao u Makedoniji.

"Srbiju ne dam ni za šta, Srbija je važnija od moje fotelje, od njihove fotelje, od svakoga od nas", poručio je Vučić.

"Sve kandidate poštujem, njihove birače, i poštujem i glasače Luke Maksimovića. Poslali su nam poruku da smatraju da su negde ostavljeni, da su nezadovoljni, ali i sa druge strane zadovoljni jer su pokazali da hoće da učestvuju u demokratskom procesu i izađu na izbore", kaže Vučić.

Kako kaže, shvatio je poruku.

"Na nama je da svima napravimo uslove za život i rad i da žive u pristojnoj i normalnoj Strbiji", dodao je on.

Vučić kaže da zna kako građani žive, stalno putuje po Srbiji i ne radi to sada u kampanji ništa više nego pre.

Izneo je podatak da je otvoreno 56 fabrika i u ugovorima koje je potpisao brojka je od 21.536 ljudi koji su dobili posao.

On je naznačio i da je stopa nezaposlenosti smanjena na 13 odsto, i da mu je cilj i na tome će zajedno sa vladom raditi na dovođenju investitora i da ta stopa bude ispod 11,5 odsto što je evropski prosek i da to može da se uradi za godinu i po dana.

Na primedbe da da je zaposleno 130.000 partijskih kadrova Vučić je ironično rekao da je onda reč o nekoj mnogo velikoj partiji i dodao da strani investitori pitaju za kadrove i radnike i kvalifikovanu radnu snage a sigurno ne ko je član neke partije.

Kako je rekao, planirano je da u martu imamo 400 milona evra deficita, a imaćemo suficit oko 50 miliona evra, što označava da ćemo u ovoj godini imati manji deficit nego što je planirano, a to znači ulaganje u infarstrukturne radove, povećavanje plata i penzija u značajnijem obimu nego ranije.

Govoreći o ekonomiji, napomenuo je da je Srbiji Mudis podigao kreditni rejting.

"MMF, Svetska banka, Merkel, Putin...svi su nam pohvalili reforme a zaduženost zemlje je 68,7 i pada a prethodnici su za četiri godine povećali taj dug sa 28 na 56 odsto", naveo je on.

Istakao je i da će, ukoliko dobije poverenje naroda, nastaviti da vodi politiku mira u regionu i stabilnosti, da će pokusati da bude još aktivniji po tom pitanu, uspešniji i marljiviji.

Politika i država nisu igra, to nije nešto što sme da bude na kocki, koliko smo uradili, imamo još mnogo toga, ali možemo mnogo i da izgubimo ako donesemo pogrešnu odluku”, rekao je Vučić i dodao da će, u svakom slučaju, priznati svaku odluku naroda na izborima.

Kad je reč o kritikama na račun Savamale, Vučić je primetio da oni i nemaju ništa drugo da kritijuju, te ponovio da bi i on uradio isto, samo bi rušio u toku dana, kako bi na tom mestu moglo da se izgradi nešto što će pomoći državi i doprineti boljem životu.

Vučić je rekao i da će se nastaviti subvencije za poljoprivrednike, da ima više novca nego prethodnih godina, te istakao da će u ovoj godini biti povećane i penzije, a da će deficit biti manji nego što je planirano.

Govoreći o cenzuri u međima, za šta ga optužuju, Vučić je rekao da tim ljudima zapravo smeta odraz u ogledalu i da je to ono što ih najviše sekira.

"Posle mnogo godina pobeđujemo i moramo da nastavimo, u svakom slučaju izađite na izbore jer svi koji ne izađu glasaće za ove druge koji žele da nas vrate u prošlost", poručio je Vučić.

Politika

strana 1 od 274 idi na stranu