Vulin: Deco, jeste li bili na Kosovu? VIDEO

Ministri Mladen Šarčević i Aleksandar Vulin održali su školski čas posvećen pogromu Srba sa KiM u osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 17.03.2017.

12:51

Vulin: Deco, jeste li bili na Kosovu? VIDEO
Foto: Tanjug

Na samom početku, Vulin je osmake upitao da li je neko od njih ikada bio na Kosovu i Metohiji.

"Tu grešimo, deco! Svaki Srbin bar jednom mora da vidi KiM. Samo da vidi. Ništa više. Videćete - selo k'o selo, put k'o put, sir k'o sir. Ali osetićete nešto, nešto što ne može da se opiše", naveo je on.

Vulin ističe: "Osetićete se velikim i važnim kad budete videli šta je vaš narod pre 1.000 godina mogao da pravi. Kad budete došli u Visoke Dečane, nećete verovati da je to napravio vaš narod pre stotina i stotina godina u vreme kada su neki drugi narodi, za koje danas smatramo da su veći i brojniji, pravili neke male kućice - vaši preci su pravili Visoke Dečane".

"To morate da vidite. Krivi smo mi odrasli, mi veliki što vas ne vodimo. Krivi smo mi što nismo više razmišljali. Bićete tamo, samo da svojim rukama pipnete mermer Visokih Dečana, da pomazite Gračanicu, da vidite obnovljenu Bogorodicu Ljevišku", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: