Spor u SAD zbog CG: "Radiš za Putina"- "Ti si poremećen"

Vašington -- Američki senatori, republikanci Džon Makejn i Rand Pol, razmenili su oštre reči zbog prijema Crne Gore u NATO.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Makejn je za Pola rekao da radi za ruskog predsednika Vladimira Putina, na šta mu je taj libertarijanski poslanik odgovorio da je "poremećen".

Spor je počeo juče kada je Makejn u Senatu tražio da se konsenzusom usvoji sporazum o ulasku Crne Gore u NATO, ali se Pol usprotivio.

Makejn je prethodno rekao da svako ko se usprotivi, "izvršava želje i ambicije" Putina, posle čega je Pol rekao da su SAD već vojno angažovane u previše zemalja, preneo je portal Hil.

On je rekao da nije mudro povećavati finansijske i vojne obaveze SAD, s obzirom na postojećih 20.000 milijardi dolara američkog duga.

Makejn je rekao da Pol nema opravdanja za protivljenje tome da "mala država, koja je pod pretnjom Rusa, bude deo NATO".

"Senator iz Kentakija sada radi za Vladimira Putina", rekao je Mekejn juče u Senatu.

Pol je odgovorio da slučaj 80-godišnjeg Makejna predstavlja veoma dobar primer razloga za ograničenje mandata u Senatu.

"Mislim da je možda prošao svoje najbolje vreme, mislim da je možda malo poremećen", rekao je Pol.

On je rekao da treba razmisliti da li je u interesu SAD da se obavezuju da će ući u rat zbog Crne Gore ako se ona posvađa s nekim. "Drugi argument je da, kada pitate narod Crne Gore, samo oko četiri odsto ili nešto manje od toga zaista to želi", rekao je Pol.

"Ali da nekako nekog nazovete neprijateljem države ili izdajnikom, većina razumnih ljudi bi smatralo da je to previše", rekao je on.

strana 1 od 496 idi na stranu