Hrvatski mediji: Vučić urlao na Mustafu, na rubu incidenta

Zagreb -- Hrvatskih mediji pišu o večeri u Sarajevu koju je organizovao Denis Zvizdić ističući napetost zbog premijera Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / Fjora Čitaku
Foto: Tanjug / Fjora Čitaku

"Žestoka svađa u Sarajevu, Vučić u restoranu napao kosovskog premijera – Večera na rubu incidenta: Zašto otimaš srpsku imovinu", naslov je teksta na portalu "Jutarnjeg".

"Susret u kojem su se oči u oči sreli Vučić, Mustafa i Rama prvi je takve vrste nakon novog kruga pogoršanja odnosa između Srbije i Kosova i zaoštravanja verbalnih sukoba između te dve države", navodi zagrebački portal.

Indeks piše o "večeri na rubu incidenta" i navodi da je "Vučić urlao na kosovskog premijera".

Oni ističu da je atmosfera tokom večere bila izuzetno napeta, na trenutke i veoma neprijatna, te se na trenutke činilo da će neko od učesnika napustiti restoran.

Tanjug je ranije javio da je na večeri u Sarajevu "bilo napeto", kao i da se Aleksandar Vučić obratio Isi Mustafi.

"Srpski premijer Aleksandar Vučić nije propustio priliku da u Sarajevu na radnoj večeri koju je za premijere Zapadnog Balkana priredio predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić pita kosovskog premijera Isu Mustafu na kojim osnovama je Priština donela odluku o prisvajanju srpske imovine", saznaje Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama, Vučić je pitao da li je tu odluku doneo sam ili uz nečiju saglasnost.

Kosovska vlada donela je odluku da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosova registruje na ime Kosova.

Šta ta imovina podrazumeva pročitajte - OVDE.

Region

strana 1 od 136 idi na stranu