NS: Predstavio se kao član SNS, vređao i udario policajca

Muškarac, koji se predstavio kao član Srpske napredne stranke, fizički je nasrnuo na saobraćajnog policajca V.M. u centru Novog Sada.

Izvor: B92
Podeli

Nakon toga je policajac završio u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, saznaje B92.

Kako nam je potvrdio Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog udruženja policije, čiji je član i povređeni policajac, sve se dogodilo danas u 12.45 sati, u centru Novog Sada, u Ulici Ilije Ognjanovića, nedaleko od prostorija SNS.

"Taj muškarac je bio kod potapajućeg stubića, gde se zaustavio, nepropisno, kako bi nekoga povezao. Dežurni saobraćajni policajac mu prišao i rekao da se pomeri, da bi mu ovaj, uz psovke, rekao da neće, a zatim je počeo da pomera auto prema prostorijama SNS", kaže izvor B92.

On kaže da je muškarac potom izašao iz auta, policajac mu je prišao i tražio dokumenta.

"Ovaj je ponovo počeo da ga vređa i rekao mu da je član SNS, uneo se policajcu lice, uhvatio ga za košulju i udario ga", kaže izvor B92.

Ubrzo je stigla policijska patrola, koja je privela muškarca koji je napao policajca i odveli ga na saslušanje. On će u petak biti priveden tužiocu koji će odlučiti da li će ga pustiti da se brani sa slobode ili će mu odrediti pritvor.

“Nažalost, pojedinci daju sebi mnogo za pravo, skrivajući se iza organizacije ili političke partije, svakako da na osnovu ovog incidenta ne treba generalizovati stvari, već pustiti da nadležni zavrđe stvar do kraja”, kaže predsednik Strukovnog udruženja policije Nenad Ljubišić.

B92 pokušao je da dobije izjavu u SNS i potvrdu da je reč o njihovom članu, ali još nam niko nije odgovorio. Ipak, B92 poseduje fotografiju gepeka automobila koji je vozio muškarac koji se predstavio da je član SNS, na kojoj se vide leci te stranke. Nezvanično saznajemo da auto pripada jednoj studentskoj zadruzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu