Vučić: Lepo se ispričamo, a posle samita opet svađe

Sarajevo -- Dobro je što će predsednici vlada na samitu doneti još jednu deklaraciju, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Međutim, on je dodao da se pribojava da će nakon samita opet početi svađe i sukobi.

On je to naveo u obraćanju na samitu predsednika vlada zemalja Zapadnog Balkana i zamolio domaćine da ne nazivaju sve prisutne državama, jer ni on to ne radi.

"U pitanju je sentiment Srbije, i ovo ne govorim zbog kampanje - rekao je Vučić nakon što je Isa Mustafa predstavljen kao predstavnik države Kosovo, iako nigde nisu istaknuti simboli ni zastava Kosova.

Vučić je rekao da su njihovi odnosi na skupovima dobri, jer, kako je primetio tada se priča o ekonomiji, ali je dodao da kada se takvi skupovi završe, kreće priča isključivo o politici ili, dodao je "ne pričamo uopšte".

Dodao je i da svi u regionu verujemo u EU perspektivu, da se nadamo, ali i da u Srbiji više niko ne pominje datume, a da mu se čini da je tako i u mnogim drugim zemljama Zapadnog Balkana.

"Voleo bih da je evropska perspektiva nešto jasnija", poručio je srpski premijer, dodajući da Srbija želi da region vidi kao jedinstven prostor, iako, primetio je, neki drugi to ne žele.

Politika

strana 1 od 274 idi na stranu