Vučić: Idem s pruženom rukom... Reći ću Mustafi šta mislim

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Sarajevo dolazi s pruženom rukom prijateljstva svima u regionu Zapadnog Balkana.

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2017.

17:01

Vučić: Idem s pruženom rukom... Reći ću Mustafi šta mislim
Tanjug

Vučić je za Pink, uoči odlaska u Sarajevo, rekao da će na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana biti reči o zajedničkim projektima.

On je istakao da se jedna zemlja protivi njegovom predlogu za stvaranje carinske unije, odnosno jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana.

"Ima onih koji misle da su iznad nas", rekao je Vučić za tu televiziju, nakon posete Berlinu, gde je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Govoreći o pisanju magazina Frankfurter algemajne cajtung, koji je ocenio da većina političara u Berlinu Aleksandra Vučića vidi kao čoveka koji donosi stabilnost i jedinog političara koji može da okupi stabilnu većinu, premijer je istakao da je ponosan da nekog iz Srbije na takav način okvalifikuju.

"To i jeste naš posao, da budemo pouzdan i ozbiljan partner i to je ono što smo radili i verujemo da ćemo to raditi u budućnosti", istakao je Vučić i dodao da je Mihael Martens jedan od najuglednijh novinara na svetu i da fantastično poznaje prilike na Balkanu i u jugosticnoj Evropi.

"Na takvoj oceni sam mu veoma zahvalan. Njemu se ovde veruje i o njemu ovde možete samo najbolje da čujete. Hvala mu za sve lepo što je rekao o našoj zemlji", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će kosovskom premijeru Isi Mustafi, ukoliko bude imao priliku da ga sretne u Sarajevu, reći šta misli o inicijativi za formiranje Vojske Kosova i, kako kaže, pokušaju da "jednim parčetom papira prebace sve ono što su generacije stvarale na kosovsku državu".

"Mi smo i za Trepču brzo reagovali, ne znam kako misli da uđe u posed te imovine", rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je tako prokomentarisao odluku prištinskih vlasti da se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo registruje na ime Kosova kao vlasnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: