Miroje Jovanović: Prete, maltretiraju, Beli stoji iza toga

Novosadski advokat Miroje Jovanović izjavio je da mu, nakon što je uložio prigovor na kandidaturu Preletačevića, prete i da je izložen pritiscima i uvredama.

Izvor: N1
Podeli
screenshot
screenshot

On je na konferenciji za novinare istakao da trpi maltretiranje, da je izložen stalnim pozivima, kao i da mu je hakovan nalog na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podseća da sve to traje nakon što je iskoristio svoje zakonsko pravo da uloži prigovor na kandidaturu Belog Preletačevića, prenosi N1.

Jovanović naglašava da je ceo slučaj prijavio policijii kao i da, sada, njegova porodica ima policijsku zaštitu.

Veruje da je to organizovan napad na njega i kako kaže, “osnovano sumnja da iza toga stoji Luka Maksimović”.

Advokat naglašava da su prigovor uložili na jednu kandidaturu koja stvarnost izvrgava ruglu.

“Počelo je kao komika, ali sada više nije smešno i ima tendencije da se završi kao tragedija”, naveo je on

Na konferenciji za novinare na kojoj prisustvuje Miroslav Parović, koji je predsednički kandidat Narodnog slobodarskog pokreta, zapitali su šta će biti u izbornoj noći “kada je nasilje već sada krenulo”.

“Bili su smešni i simpatični od izbora u Mladenovcu do sada. Sada su morbidni. Oni su na sajtu okačili igricu 'Skinuti Miroju glavu' ili tako nešto .. Šta je to ako nije poziv na linč?”, upitali su na današnjoj konferenciji Jovanović i Parović.

Dodaju da brinu za svoju i bezbednost svoje dece.

Na pitanje N1 kako je moguće da je imao uvid u rešenje RIK-a o proglašenju Luke Maksimovića za predsedničkog kandidata pre nego što su to rešenje videli članovi RIK-a, Jovanović kaže da nije ništa video nego je gledao lajv-strim, čuo detalje rešenja i na osnovu toga uložio prigovor.

Tvrdi da nema nikakve tajne i da mu niko iz RIK-a nije to dostavio nego da je gledao, čuo obrazloženje i dispozitiv i kao pravnik seo i napisao prigovor koji je ujutru, nešto pre osam sati predao.

Politika

strana 1 od 8294 idi na stranu