Erdogan: Znamo Holandiju, videli smo genocid u Srebrenici

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je poznato kako se Holandija odnosi prema civilizaciji i moralu kroz njenu ulogu u genocidu u Srebrenici.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Getty Images
Getty Images

Prema njegovim rečima, odnos Holandije prema ministarskoj delegaciji Turske, sa ministarkom za porodična pitanja Fatmom Betil-Sajan-Kajom na čelu, podsećanje je na ulogu koju je Holandija imala u genocidu nad Bošnjacima koji je počinjen 1995. godine u Srebrenici.

Erdogan je optužio Holandiju jer holandski bataljon mirovnih snaga Ujedinjenih nacija nije uspeo da zaštiti hiljade muslimana ubijenih u Srebrenici, preneo je AP.

“Holandija nas uopšte nije iznenadila. Mi već znamo za njihovu nisku moralnost, civilizacijski nivo i manire. Znamo šta je njihova uloga u genocidu u Srebrenici. Niko ne bi trebalo da nam drži moralne lekcije, naročito ne oni koji imaju krvave ruke“, rekao je Erdogan.

Holandija je, kao i Nemačka i Austrija, zauzela stav da na svojoj teritoriji ne dozvoljava turskim političarima da održavaju skupove podrške za predstojeći referendum o izmeni ustava u aprilu, kojima bi se Ergodanu omogućilo da proširi svoja ovlašćenja.

Svet

strana 1 od 496 idi na stranu