Napeto: Holandija upozorila građane zbog pretnje Erdogana

Holandija je pozvala svoje državljane u Turskoj da budu oprezni i izdala nova upozorenja putnicima posle diplomatske krize između Ankare i Haga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2017.

13:28

Napeto: Holandija upozorila građane zbog pretnje Erdogana
Foto: Gettyimages

"Od 11. marta ima diplomatskih tenzija između Turske i Holandije", saopštilo je ministarstva spoljnih poslova Holandije.

Putnicima se savetuje da budu "oprezni i da izbegavaju okupljanja i prometna mesta", navodi se u saopštenju na sajtu ministarstva.

Holandska vlada je zbog "rizika po javni red i bezbednost" u subotu povukla dozvolu za sletanje aviona turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, koji je najavio da će u Roterdamu prisustvovati mitingu podrške za turski referendum.

Turski zvaničnici su oštro reagovali na tu odluku.

Čavušoglu je pred učesnicima na skupu u Mecu, u Francuskoj, nazvao Holandiju "prestonicom fašizma" i upozorio je na posledice, bez obzira na izvinjenje.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je Vladu Holandije za "nacizam i fašizam" i rekao da će je "naterati da plati" zbog postupanja prema turskim ministrima. Erdogan je pozvao međunarodnu zajednicu da "podigne glas" protiv Holandije i uvede joj sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: