Vučić: Gojković sutra saopštava datum izbora

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će predsednica Skupštine Srbije sutra saopštiti datum održavanja predsedničkih izbora.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.03.2017.

14:02

Vučić: Gojković sutra saopštava datum izbora
Foto: Tanjug

Vučić je, u izjavi novinarima, ukazao da će izbori biti održani u skladu sa zakonom, te odbacio kritike "onih kojima je rok za kampanju kratak".

"Oni već šest meseci drže skupove...", primetio je Vučić i dodao da će SNS kampanju početi kad izbori budu formalno raspisani.

Dodao je da su predizborni skupovi opozicionih kandidata inače protivzakoniti, te da ih protivzakonito plaćaju.

Rekao je da su šanse "dosovskih kandidata" i njega na predsedničkim izborima jednake, 50-50 odsto, i da će se rezultat znati na dan izbora.

"Na izborima ćemo imati dvojicu DOS-ovskih kandidata i jednog radikalskog na jednoj strani i mene na drugoj, kao kandidata koji podržava rad vlade. Kakav će rezultat biti videćemo na dan izbora, a kada će oni biti, objaviće sutra predsednica Skupštine", rekao je Vučić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković obavila je ranije u vladi konsultacije, a najverovatnije je reč o dogovoru u vezi sa raspisivanjem predsedničkih izbora, preneo je Tranjug.

Gojkovićeva je zbog konsultacija odredila pauzu u radu parlamenta, koji je danas počeo prolećno zasedanje.

U skladu sa zakonskim rokovima, predsednički izbori bi trebalo da budu raspisani najkasnije sutra.

Nezvanično, izbori bi mogli da budu održani 2. aprila.

Pripadnici opozicije burno su reagovali na pauzu navodeći da je reč o farsi i da je to sve uvod u izbornu krađu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: