Uz Gardu i himnu počelo prolećno zasedanje

Prva sednica redovnog prolećnog zasednja Skupštine Srbije počela je intoniranjem himne Srbe "Bože pravde" uz počasnu jedinicu Vojske Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 01.03.2017.

10:27

Uz Gardu i himnu počelo prolećno zasedanje
Foto: Tanjug

Na dnevnom redu je predloženo više međunarodnih sporazuma i protokola.

Sednica je počela intoniranjem himne Srbe "Bože pravde", a ispred Doma Narodne skupštine poslanike je dočekala počasna jedinica Vojske Srbije.

Prolećno zasedanje parlamenta počinje prvog radnog dana u martu i ne može da traje duže od 90 dana.

Poslanici su na početku sednice minutom ćutanja odali počast preminulom potpredsedniku parlamenta Konstantinu Arsenoviću (Partija ujedinjenih penzionera Srbije).

Poslanici su potom počeli utvrđivanje dnevnog reda.

Predloženo je da na dnevnom redu bude potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu kao i potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, kao i potvrđivanje Doha amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime.

Poslanici treba da razmatraju i potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS III), kao i Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

Na dnevnom redu treba da bude i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i potvrđivanje izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.

Razmatraće se i predlog o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Mađarske o plovidbi rekom Tisom, kao i Sporazuma vlade Srbije i Katara o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i potvrde Sporazum Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: