"Ruski čovek" ide u Peking da pomiri SAD i Kinu

Visoki kineski diplomata pozvao je državnog sekretara SAD Reksa Tilersona u posetu Pekingu tokom sastanka u Vašingtonu o jačanju veza između dve svetske sile.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

23:45

Getty Images

Kineski državni sekretar u ministarstvu inostranih poslova Jang Đijeći pozvao je Tilersona u posetu dok je šef američke diplomatije odgovorio da je zainteresovan da u bliskoj budućnosti poseti Kinu.

Jang i Tilerson su razgovarali i o jačanju bilateralne saradnje i izrazili zabrinutost zbog nuklearnog programa Severne Koreje.

Posle tenzija između Kine i SAD izazvanih kritikama američkog predsednika Donalda Trampa na račun Kine, odnosi dve zemlje su poboljšani poslednjih nedelja.

Kineske vlasti su nedavno navele da dve zemlje razmatraju mogućnost sastanka Trampa i kineskog kolege Si Đinpinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: