"Srpska je uspeli projekat srpskog naroda, u BiH jer mora"

Republika Srpska je uspeli projekat srpskog naroda, a ona je unutar BiH samo zato što mora.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

20:28

Tanjug

To je poručio predsednik RS Milorad Dodik na obeležavanju godišnjice prvog Ustava RS.

Na prijemu povodom obeležavanja tog dana, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Dodik je rekao da se danas obeležava i važan dan kad je RS nastala i otpočela svoj važan put, a ovo je, kako je istakao, tek početak puta ka trajnosti i opstanku.

Republika Srpska je, istakao je Dodik, prošla najgore, rat i stradanje u kojima je izgubila mnoge svoje ljude.

Dodik je rekao da Srbi u RS žele da očuvaju mir i ne žele nijednom narodu koji živi u RS da uskrate prava.

"Naš zahtev je mir i stabilnost", rekao je Dodik i dodao da ni u kom slučaju ne podržava reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Prijemu je prisustvovao i patrijarh Irinej, koji je čestitao 25. rođendan Republici Srpskoj i rekao da srpski narod zaslužuje da je ima, pogotovo zato što su za nju podnete velike žrtve.

Predstavnik RS u Srbiji Mlađan Cicović rekao je da je 25. godina jubilej koji srpski narod čini ponosnim, ali ga i obavezuje da čuva Republiku Srpsku.

Osim predsednika Nikolića, prijemu su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, predstavnici ambasada Rusije i BiH, predstavnici političkog života Srbije i RS, Vuk Jeremić...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: