Nikšić "čestitao" Ivaniću; Ivanić: Hahal mu bilo...

Lider opozicione SDP BiH Nermin Nikšić je čestitao predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću Dan nezavisnosti BiH, koji Ivanić ne priznaje kao praznik.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

17:02

Nikšić
Thinkstock

Nikšić je u pismu Ivaniću i građanima BiH naveo da se ove godine navršava "četvrt veka od istorijske odluke svih naroda i građana BiH koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana, ravnopravnih Srba, Muslimana i Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država".

Ivanić je poručio da on građanima Federacije BiH ne zabranjuje obeležavanje 1. marta kao Dana nezavisnosti BiH, za razliku od Bošnjaka, koji se protive obeležavanju 9. januara, kao Dana Republike u Republici Srpskoj.

Ivanić je to rekao da vanrednoj konferenciji za novinare, upitan da komentariše čestitku, koju mu je povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, uputio Nikšić.

Predsedavajući Predsedništva BiH je kazao da je očevidno da na ovaj način Nikšić vrši politički pritisak i želi da ga označi kao nacionalistu.

"Moj stav je da je u pitanju marginalna politička ličnost i kao takav pravi vrcave štoseve. Ali to je njegovo pravo. Što kažu ovde u Sarajevu, halal mu bilo", rekao je Ivanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: