"Ne možemo da priđemo nestalima, moguće nove eksplozije"

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je u Kragujevcu da je požar u Tehničko-remontnom zavodu ugašen, ali da postoji opasnost od novih eksplozija.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

Đorđević je novinarima, posle obilaska TRZ-a, kazao da je prilikom druge detonacije koja se dogodila oko 13.45 poginuo potpukovnik Miroslav Perišić, kao i da su nestale tri osobe "za kojima se intenzivno traga".

"Nestala lica se nalaze u opasnoj zoni, kojoj trenutno ne možemo da priđemo. Iz Beograda su krenule ekipe Ministarstva odbrane koje treba da donesu robot i dron pomoću kojih treba da vidimo kakvi su uslovi za prilazak objektu", kazao je ministar.

Đorđević je izrazio saučešće porodici potpukovnika Miroslava Perišića, za koga je naveo da je 26 godina bio zaposlen u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, a da je dve godine radio u TRZ-u.

Ministar je dodao da je 25 osoba hospitalizovano posle eksplozija i požara u Tehničko-remontnom zavodu.

"Prva eksplozija dogodila se u 13.20 u objektu A 28 u kome se obavlja delaboracija municije, a posle toga požar je zahvatio i taj objekat i objekat A 27. Vatrogasci, policajci i radnici Zavoda krenuli su da gase požar da bi se u 13.45 dogodila druga eksplozija", rekao je ministar.

Po njegovim rečima, objekat u kome je došlo do eksplozije urađen je po "najvišim standardima".

Đorđević je naveo da je lično formirao komisiju koja će narednih dana ispitivati uzroke tog incidenta, dodavši da će javnost biti blagovremeno obaveštena o rezultatima istrage.

Posle obraćanja novinarima, ministar se vratio u krug TRZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu