MO: Jedna osoba poginula u Kragujevcu, za tri se traga

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je jedna osoba poginula, a za tri se traga posle eksplozije koja se dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

"Prema poslednjim informacijama, u eksploziji koja se danas dogodila tokom gašenja požara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, jedna osoba je izgubila život, za tri se još uvek traga, dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povređeno", rečeno je u saopštenju.

Direktor Kliničkog centra Predrag Sazanović izjavio je da niko od 25 povređenih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) nije životno ugrožen.

Poginuo je potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, koji je imao 26 godina staža u Vojsci Srbije, javlja dopisnik RTS-a.

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je u Kragujevcu da je požar u Tehničko-remontnom zavodu ugašen, ali da postoji opasnost od novih eksplozija.

Niko od povređenih nije životno ugrožen. Očekuje se da u Kragujevac stigne ekipa sa VMA koja će pomoći kolegama. Biće formirana posebna komisija koja će ispitati kako je došlo do nesreće, javlja dopisnik RTS-a.

Eksplozija se dogodila oko 13.45 u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u pogonu za delaboraciju municije, a nakon 15 časova dogodila se još jedna eksplozija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 118 idi na stranu