Kosovski imam optužen za podsticanje terorizma

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv jednog od najpoznatijih kosovskih imama Šefćeta Krasnićija zbog više krivičnih dela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

14:12

Kosovski imam optužen za podsticanje terorizma

On je optužen za podsticanje na terorističke akte, na nacionalnu, versku i rasnu mržnju i netrpeljivost, kao i za izbegavanje plaćanja poreza, saopštilo je Tužilaštvo Kosova.

Krasnići je, prema optužnici, krivična dela izvršio 2013. i 2014 godine, a izbegavanje plaćanja poreza od 2011. do 2016. godine.

Krasnići je optužen da je, kao imam najveće prištinske džamije "Mehmet Fatih", namerno i svesno, govorima pred vernicima i koristeći društvene mreže podsticao na terorističke akte, pozivajući građane da idu u rat u Siriji i Iraku.

Istovremeno je podsticao nacionalnu, rasnu i versku neterpeljivost prema drugim verskim zajednicama na Kosovu.

On je, kao vlasnik jednog preduzeća, izbegavao da plaća porez, dajući neistinite podatke o poreskim obavezama čime je oštetio budžet za više od 20.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: