Troje poslanika napustilo pokret Dosta je bilo

Troje poslanika Dosta je bilo napustilo je pokret i poslanički klub, "jer se rukovodstvo samo deklarativno zalaže za principe demokratije i transparentnosti".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.02.2017.

13:23

Troje poslanika napustilo pokret Dosta je bilo

Poslanički klub DJB-a napustili su Sonja Pavlović, Aleksandra Čabraja i Jovan Jovanović.

"Na ovaj težak korak odlučili smo se kada se ispostavilo da su uzaludna sva nastojanja da se organizacija, odnosno buduća stranka, utemelji na principima demokratije i transparentnosti, za koje se rukovodstvo deklarativno zalaže", piše u zajedničkom saopštenju.

Oni smatraju da je propušten trenutak da se, kako je bilo najavljeno, na "talasu entuzijazma posle odličnih izbornih rezultata", napravi politička partija jasnog profila, zasnovana na demokratskim principima, kao i da se uz odlučan, ali dostojanstven i dobro utemeljen nastup u Skupštini, DJB nametne kao neprikosnovena alternativa sadašnjoj vlasti.

Bivši poslanici DJB-a su takođe uvereni da veliki deo članstva i simpatizera pokreta deli ovakvo mišljenje.

Kako su istakli, jedna od najznačajnijih posledica nepostojanja demokratskih procedura u okviru organizacije, odnosno ignorisanja mišljenja članstva, jeste i odugovlačenje sa donošenjem odluke o tome kako će DJB nastupiti na predstojećim predsedničkim izborima.

Time je marginalizovana uloga pokreta u ovom, po njihovoj oceni, presudnom izbornom ciklusu, a svaka odluka koja bude doneta u narednim danima biće shvaćena kao zakasnela, iznuđena i neiskrena.

"Stoga ćemo, u saradnji i nakon konsultacija sa onim članovima i simpatizerima DJB-a koji će slediti naš primer, u narednim danima izneti stav u vezi sa ovim izborima", piše u saopštenju.

Pavlovićeva, Čabraja i Jovanović veruju i da sa Dosta je bilo i dalje dele zajedničke ciljeve stvaranja uređene i prosperitetne države, ali i da bitno drugačije gledaju na metode kojima ti ciljevi treba da se ostvare.

"Građanima Srbije je potrebna jasno politički profilisana organizacija koja će se boriti za pristojnu državu, ona za koju su sredstva ostvarenja ciljeva podjednako važna kao i sami ciljevi. Spremni smo da učestvujemo u izgradnji jedne takve organizacije i želimo mnogo uspeha našim dosadašnjim kolegama iz Pokreta", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: