Tramp: CNN, NBC, ABC, CBS - neprijatelji Amerikanaca

Vašington -- Predsednik SAD ponovo je napao medije, nazivajući ih neprijateljima američkog naroda, prenosi AFP.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Tramp je iz svoje vikendice u Mar-a-Lagu u Kaliforniji u kojoj provodi treći vikend objavio tvit u kome navodi da mediji kao što su "Njujork tajms", "NBC","ABC","CBS" i "CNN" nisu njegovi, već neprijatelji amerikanaca.

Ubrzo nakon objave, tvit je obrisan, ali je potom osvanuo novi na kome je napao još više medijskih kuća.

Tramp je i tokom kampanje optuživao medije da su pristrasni. Pored toga što je naveo da mediji uglavnom preuveličavaju njegove neuspehe, optužio je novinare da ne pokazuju dovoljno poštovanja prema njegovim uspesima.

Tramp je na konferenciji za štampu održanoj u četvrtak optužio medije da su krivi za neuspehe njegove administracije.

Za četiri nedelje na vlasti, Trampa je zadesila ostavka savetnika za nacionalnu bezbednost, povlačenje kandidata za kabinet, propast politike o imigraciji i talas procurelih informacija.

Konzervativni analitičar S.E. Kaps ironično je objavio na Tviteru, uz heštag "TrampovaAmerika" da obožava onaj deo prvog amandmana američkog ustava (kojim se garantuje sloboda govora) koji medije naziva neprijateljima američkog naroda.

Ben Rouds, glavni savetnik bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, ocenio je Trampove komentare kao "poklon autoritarcima širom sveta".

Raš Limberg, jedan od reportera, bio je oduševljen konferenicjom, pa je na Tviteru javno podelio svoje mišljenje, da je konferencija za novinare održana u četvrtak bila "iskrena".

Tramp je odgovorio, rekavši da mnogi tako misle, međutim da "lažne vesti" propagiraju drugačiju priču.

strana 1 od 533 idi na stranu