"Ja da sam Nikolić, povukao bih se kao gospodin čovek"

Beograd -- Aleksandar Vučić je poslednji čovek koji reaguje na pritiske, on je širokog srca i trpeljiv, ali nije trgovac, smatra funkcioner SNS Aleksandar Martinović.

Izvor: TV Prva
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Martinović, koji je dugo bio partijski kolega Vučića i Tomislava Nikolića u SRS, zatim neko vreme njihov protivnik, pa potom postao istaknut član naprednjaka, rekao je u emisiji "150 minuta" na TV Prva da ne zna da li je Nikolić zaista uputio pismo sa zahtevima Vučiću, ali da zna da "nikakve trgovine neće biti".

"Poznajem i Nikolića i Vučića dugo. Za Vučića mogu da kažem da ima razumevanja za ljude, da poštuje reč, da je odličan političar i veliki državnik, ali nije trgovac. Znam da kada ga neko pritiska i ucenjuje, uvek uradi drugačije. Ako je Nikolić zaista poslao to pismo, onda to liči na pokušaj trgovine", kaže Martinović.

Ministar Nebojša Stefanović je ranije izjavio da je "Vučić dao korektnu ponudu Nikoliću", ali zasad detalji o toj ponudi nisu poznati. Martinović kaže da ih ni sam ne zna.

"Te razgovore su vodili Vučić i Nikolić i ne želim da dajem komentar na tu temu, nije moje da govorim o nečemu u čemu nisam sam učestvovao. O tome znam samo preko medija", kaže Martinović.

Šef poslaničkog kluba naprednjaka kaže da poštuje Nikolića kao predsednika, koji je "prilično profesionalno, korektno i u skladu sa Ustavom obavljao funkciju". Ipak, navodi šta bi on uradio u njegovoj situaciji.

"Ja da imam 65 godina, dostojanstveno bih se povukao sa funkcije, kao gospodin čovek, sa svim privilegijama i počastima i tako bih omogućio da Vučić nastavi da radi dobar posao za Srbiju", kaže Martinović.

Takođe, on navodi da je "fama" priča o tome da je Nikolić sam osnovao SNS.

"Nikada nijedan čovek ne može sam da osnuje stranku. Nesumnjivo je da je on bio jedna od ključnih političkih ličnosti koja je učestvovala u osnivanju SNS, ali ako se kandiduje mimo odluke SNS, onda to znači da se Nikolić kandiduje protiv Aleksandra Vučića", kaže Martinović.

On kaže da bi ga to ipak neprijatno iznenadilo i da se SNS već opredelila za svog kandiata. Kako je rekao, svako ko se kandiduje bez podrške SNS je "kandidat nekog drugog", a ljudi iz stranke imaju "prava i obaveze, ali i zadovoljstvo da kandiduju najboljeg u svojim redovima".

"Nemam nikakve dileme da Vučić ubedljivo pobeđuje, bez obzira na to da li će se Nikolić kandidovati. Ne mislim da je on u ovom trenutku naš protivnik, ali ako se bude kandidovao biće nam rival,v podjednako kao i Saša Janković, Vuk Jeremić, Vojislav Šešelj i svi drugi koji se budu kandidovali", kaže Martinović.

Politika

strana 1 od 8364 idi na stranu